onsdag, april 28, 2010

tisdag, april 06, 2010

Bilfritt torg nej tack

Efter många sköna och lata dagar läser jag bloggar!

Mariefredsmamman skriver om "Vad innebär ett avstängt torg för Mariefreds skola?"
Jag skulle nog säga att Ica slår igen om det inte finns parkerinsplatser nära butiken.

Under de senaste fem åren har jag handlat på Konsum i Mariefred. Detta för att man enkelt kan parkera nära mataffären, eftersom jag försöker handla en gång i veckan är konsum ett naturligt val för mig. Samtidigt passar jag på att bli av med det som jag återvinner, ja allt förutom plast som jag bara kan slänga i Slottsbrinken på väg hem.

Någon gång mycket sällan handlar jag på Ica, eftersom jag storhandlar är det väldigt jobbigt att köra mellan 4-6 matkassar över torget till min bil. Kan inte tänka mig att gå med alla kassar i vagn till gästhamnen, där jag också noterat att det blivit färre parkeringsplatser. På gästhamnens parkering är det nu tillåtet med husbilscamping.

Det händer att jag handlar på Ica i Mariefred, men det är om jag ändå har andra ärenden runt torget. Under det senaste halvåret har jag märkt av en större tillströmning av kunder till Konsum i Mariefred, det kan jag förstå då konsumaffären blivit mycket bättre. En annan orsak är kanske att det kommer folk från Stallarholmen, då det inte längre finns någon butik där.

Ibland åker jag till Stallarholmen och Ica Skeppet, bra köttdisk och snabbt och enkelt att parkera.
Stallarholmen har också en blomsteraffär som har helt andra priser än i Mariefred. (tips)

Men att göra torget bilfritt tror jag inte på, då kan vi nog vara ganska säkra på att Ica tappar kunder. Under åren som gått har en konsum affär försvunnit i Åker samt Vi butiken. I Stallarholmen har konsum slagit igen, vilken affär står näst på tur.

Så länge som det inte byggs några nya parkeringsplatser i Mariefred så ska torget vara för parkering av bilar.