torsdag, december 08, 2011

Simundervisning

Alla barn på Mariefredsskolan får inte den simundervisning som de har rätt till. Tidigare år har barnen bussats till simundervisningen på Åkersbadet i Åkers Styckebruk.

Så är det inte längre sedan upphandlingen av transporten stod klar. Barnen ska numera åka taxi till badet. Flera gånger under höstterminen har inte taxi skött sitt avtal, senast i måndags den 5 december missade taxibolaget, barnen fick mycket besvikna gå tillbaka till klassrummet. Detta är tydligen inte något som Mariefredsskolan kan påverka. Måndagens miss var att det inte fanns tillräckligt med plats i bilarna. Andra gånger har inte taxi fått fram bilar i tid så barnen har missat tid i bassängen eller missat tid för undervisning. Vem känner sig ansvarig att åtgärda detta problem för vissa barn i årskurs 2 på Mariefredsskolan. Skolledningen kan det inte.

Ansvarig får gärna höra av sig för att ge en förklaring och allra helst garantera våra barn rätten till simundervisning. Fortsätter problemet en längre tid så anser jag att barnen skall få kompensation för missad undervisningstid.