torsdag, mars 11, 2010

Yttranderätten är inte självklar i Mariefredsnämnden

Mariefredsnämnden behöver den vara kvar.

Ibland får Mariefredsnämnden inte möjlighet att yttra sig.
Det är anmärkningsvärt!
MFN § 64
Ryborg, Dag Bremberg (MFP) konstaterar att markanvisningen avseende Ryborg nu klubbats i kommunstyrelsen utan att Mariefredsnämnden fått möjlighet att yttra sig.

Men det är mer märkligt och besynnerligt att man struntar i att yttra sig i frågor, när det ges möjlighet.

Målartorp 1:13, Dag Bremberg (MFP) anser att Mariefredsnämnden bör yttra sig även i utställningsskedet avseende Målartorp 1:13, eftersom plan- och byggnämnden inte tagit hänsyn till Mariefredsnämndens synpunkter vid sitt beslut.

Dag Bremberg skriver om detta i sin blogg.

Mariefredsmamman Skriver så här på sin blogg stan är liten, och sånt här sprider sig som en löpeld.

Läs och fundera på vad våra skattepengar går till!
Mariefredsnämnden

3 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Ja, det var rent ut sagt för j-t. Men att politiker beter sig odemokratiskt är tyvärr inte unikt. Det sker även i andra nämnder och kommunstyrelsen, och framförallt sker väldigt mycket i det fördolda i kommunhusets korridorer.
Vägen framåt är förstås inte att återgå till att ha ett helt maktlöst kommundelsråd, utan att få möjlighet att välja våra lokala företrädare till en styrelse som agerar öppet och i dialog med medborgarna.
Om en nämnd utses uppifrån av partiledningarna i Strängnäs kan det bli så att man får en ordförande som inte ens fick folks förtroende att sitta med i fullmäktige.

Anonym sa...

Om man VERKLIGEN vill ha en nämnd som agerar demokratiskt, och som ser medborgarnas kunskap som en TILLGÅNG, så bör man göra som Dag föreslår.

Då kanske också nämnden kunde ändra ordningen på mötet så, att medborgarna har rätt att ställa frågor och komma med synpunkter inte bara INNAN ärendena ska behandlas!

Det handlar bara om att vilja!!!

Birgitta E

Cattis Zetterwall sa...

Hur kommer det sig att hela Mariefredsnämnden var så tydliga i sin formulering, för att nu inte skicka in några synpunkter alls.
För mig blir det samma som att backa i frågan och ta tillbaka synpunkterna.

Och då behöver vi inte ha en nämnd som väljer att avstå att yttra sig.

Bara slöseri med våra skattepengar.
Det är inte trovärdigt.

Att sedan nämnden gnäller över Ryborg, skrattretande.