onsdag, juni 10, 2009

Medborgardialog Demokrati och Mariefredsnämnden

Mariefred Mariefredskontorets ansvar för förskola, grundskola och äldreomsorg bör tas över av Strängnäsförvaltningen. Så löd det förslag för Mariefredskontorets framtid som kommunchefen Jan Heimdahl i går presenterade för Mariefredsnämnden. Ett förslag som mötte unisont motstånd.
http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.383876

På vilket sätt har Mariefredsnämndens ledamöter stärkt och jobbat aktivt för att stärka medborgardialogen i Mariefred...

Hur har handlingsplanen jobbats fram?

Hur ser handlingsplanen ut?

Kontaktpolitiker rapporter är dom tillgängliga på webben?

http://www.strangnas.se/Vill-du-veta-mer-om/Mariefreds-kommundel/

1 kommentar:

Anonym sa...

-Hade nog hoppats på att "vår" nämnd hade mer makt och en vilja till att införa en mer tydlig medborgardialog för att få till stånd ett reellt inflytande över utvecklingen i byn.

Inga paneldebatter eller öppna möten där man samlar in synpunkter har vad jag vet inte förekommit under tiden MFN varit på försök.

Usel sida för nytänkande hur man når ut till Mariefredsbor på kommunsidan.

En tanke borde ha funnits från början, men det kanske bara var ett sätt att få tyst på Mariefredspartiet, eller samla de nytänkande där dom hör hemma, så att dom inte skapar sig en för stor plattform.
Synd för Mariefredspartiet har mycket bra tankar och nyskapnde ideer som skulle göra gott om de fick blomma ut.
Snart är det midsommar och då skall jag placera blomster under kudden och önska mig att Mariefredspartiet får fler mandat i nästa val.
Så se upp jag tror att Mariefredspartiet blir en vinnare i nästa val...
I morn har familjedaghemmet Hjärterum Loppis......