onsdag, november 11, 2009

Plocka inte bort utan lös problemet

“Vi vill få skriftlig överenskommelse med föräldrarna”

När det blir tal om ansvar! så vill man ta bort busshållsplatser som är farliga, min fråga är då hur farligt blir det att hitta en säker busshållsplats!

Detta kommer bara öka antalet bilar på en vägsträcka, vilket leder till att vår kommun hamnar väldigt lång ner på listan för noll-visionen, den blir obefintlig! och man löser detta genom att ta bort istället för att säkra upp..

Vad är tanken med att ha en säkerhetsansvarig för vår kommun!

Att plocka bort är ju ett märkligt sätt att lösa ett verkligt problem som går att lösa!

3 kommentarer:

Cattis Zetterwall sa...

Detta har jag skickat som en kommentar till nätupplagan av Strängnäs tidning ikväll.

Min fråga är, vilken hållplats är säker på vägen mellan Stallarholmen och Mariefred, vilken hållplats skulle man låta sitt barn gå till. Idag är jag tvungen att lämna och hämta vår grabb vid hans förskoleklass för att vägen lämpar sig inte för barn att vara vid. Vi som bor på landet har också rätt till en viss standard, när man dessutom planerar tre nya villaområden i närheten av vår bostad så känns det ju lite märkligt att man kanske ska ta bort vår hållplats, hur tänkte man här!!

Bygg en ordentlig bussficka och kasta bussfällan i återvinningen bland metallen, ser fram emot det nya förslaget som kommer nästa år!

Tänk en extra omgång innan det blir mer märkliga beslut.
Jag har valt att köra våra mindre barn, men skulle vara glad om det i framtiden går att vara lite mer klimatsmart. Vi är två familjer som hjälps åt att köra. Just nu är det vårt sätt.
Det här var ett mindre smart alternativ..

//Cattis

Anonym sa...

En sak man kan göra för att öka säkerheten i trafiken är att INTE låta sina barn, som så uppenbart inte alls är mogna för det, cykla själva i full fart nerför slottsbrinksbacken varje morgon och utsätta både sig själva och andra för livsfara. Man kan oxå som förälder masa sig upp ur sängen 20 minuter tidigare om morgonen så kan man vara lite lättare på gasfoten och inte vara så nonchalant inför andra människors säkerhet. Vidare kan man lära sina barn att det inte är ok att leka på vägar och att man använder reflex. En väg är en väg, hur lite trafikerad den än må vara. En vändplan är ingen bandyplan eller något annat än en bit väg. Den finns där för biltrafik och man leker inte där. Man låter inte små barn cykla eller gå själva till skolan/ fritids. Man ser dessutom till att barn har reflex på sig.

Självklart ska politikerna ta sitt ansvar men när tänker föräldrar sluta gnälla och göra detsamma. Det handlar faktiskt inte om ett fåtal som helt enkelt struntar i så enkla och livsviktiga saker som att lära sina barn trafikvett och lagar.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Anonym!

Håller helt och fullt med dig om att Slottsbrinksbacken är läskig, jag tycker det är jobbigt särskilt i korsningen Violavägen och Slottsbrinksbacken, där sikten är skymd av en väldigt hög häck, med tanke på högerregeln, de finns fler ställen som är riktigt ruskiga. Nu har Björn Brolin fixat utfarten från hamnplan, vilket är skönt. Senast idag när våra ungar var ute med hästarna så använde de ny inköpta reflexvästar. Vår granne såg dom på långt håll. Jag försöker starta senast kvart i åtta varje morgon för att ha lagom med tid, och framför allt att hålla hastigheten från IP ner till skolan, där det är 30 km, vilket är tufft, här gäller det att tänka till extra, samt att det utanför Konsum och hållplatsen där är lite trångt vid avsmalningen.

När hösten kommer gäller det att se över reflextillgången, Apoteket har bra reflexer..
Upplever dock att trafikrörelserna till skolan ökat markant de senaste året, tänk om vi kunde få en skola i Marielund, då skulle många slippa köra in i stan för att sedan köra vägen ut igen.

Våra ungar fick cykla till skolan from årskurs 7 och när dom skulle ta sig till kompisar på fritiden.

Under vintermånaderna så fick dom busskort eftersom de inte fick åka med skolbussen.

När nu Mariefred växer så det knakar så är det viktigt att avsätta ytor för lek, så att våra ungar slipper vara hänvisade till vändplaner, och jag förstår dom när dom vill spela.
Vi som bor på landet är ju inte bortskämda med asfalt, ungarna har alltid önskat sig rullskridskor och blades, det har varit lite jobbigt att köra för att hitta lämplig plats att vara på. Likaså skateboard,har man fått köra ungar till skateboard lokaler eller ramper i kommunen och utanför kommunen också vid tillfällen.
Trafikvett tar tid att nöta in, och man känner sig tjatig på sina barn och sig själv ibland.

Vid det senaste mötet i den lokala styrelsen på skolan så pratade vi om hur det fungerar i verkligheten. Och vad man kan göra för att fortsätta arbetet så att det blir bättre.

Ha en bra kväll //Cattis