onsdag, december 30, 2009

Matransoner till änderna i Mariefred

Många änder i Mariefred har frusit och svultit ihjäl. Därför har kommundelschefen beslutat att förbudet mot att mata änder ska upphävas.
Parkskötaren Björn Brolin säger att han fått fylla flera sopsäckar med döda änder.

Änderna i Mariefred svälter ihjäl på grund av kyla och snö. Därför har kommundelschefen Bengt Gustavsson tillfälligt upphävt matningsförbudet intill Strandrestaurangen. I går eftermiddag satt förbudsskylten fortfarande uppe trots ändrad regel.

Björn Brolin på Radio sörmland

Vill du skänka pengar till änderna Mariefred.

Djurskyddet Mariefred

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heja! nu får änderna mat.

Tills nästa år gör inte om samma misstag.
Ge ett bidrag till djurskyddet, köp en kalender.
Eller oxå skicka ett brev eller hundra för att påverka Länsstyrelsen så att de inte tillåter uppfödninng av änder i för stor omfattning.
Att föda upp änder eller fasaner eller anda djur för att sedan släppa ut för att skjuta, skadar bara de inhemska djurarterna.
Låt oxå våra vargar leva. De har tillhört vår natur sedan länge.
Nu har vi för många änder vildsvin och Mufflonfår är på gång oxå.
Skärpning

Anonym sa...

Hej!
När änderna dör och vår parkarbetare Björn Brolin plockar ihop dagens skörd två sopsäckar med döda änder, först då upphäver kommundelschefen matningsförbudet.
Tidigare år har djurskyddet ställt upp med mat, för pengar som inte finns, bidragen räcker inte för att skona djurplågeriet när änder fryser och hungrar till döds, i den så annars trevliga staden Mariefred.
Kommunen säger att det är Länsstyrelsens ansvar, ja det är sant att det står för tillsynen, så länge är allt frid och fröjd. men nu när det ligger djur i vattnet som ser ut att sova då är det väl kommunen som brister i sitt ansvar..fåglar som dör när de sover är inte OK.

Man blir smått galen av att se hur de oskyldiga fåglarna söker sig till öppet vatten för att kanske finna mat, Mariefredsnämnden har pålyst matningsförbud och skyltar är uppsatta men fåglarna kan inte läsa.
Man har beställt skyltar som man satt upp, vad kostade de skyltarna..
Var kommer alla änder ifrån.
ett antal gårdar bjuder in till jakt, för att de betalande gästjägarna ska lyckas föder man upp MÅNGA änder.
Att föda upp änder för att skjuta, men när jägarna inte längre vill skjuta blir ganska många änder kvar, och det är nu det blir jobbigt för oss att stå ut med fågeldöden.

Matningsförbudet tillfälligt upphävt av kommundelschefen.

http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.588664

Jag vill genom denna kommentar uppmärksamma konsekvenser att att vi satt naturlagarna ur spel.
Snälla hjälp oss synliggöra detta elände.

Ancan sa...

Fy så tråkigt att höra.

Här fodras änderna (o hönsen) 4 ggr/dygn nu i kylan, de har varmt o torrt att krypa in i, och verkar må rätt ok, förutom att deras damm är frusen, men de "badar" lite försiktigt i snön numera :)
Hoppas det löser sig med änderna - så inte fler behöver dö :(

Anonym sa...

Vad är problemet?
ät upp dem eller låte svaga tyna bort så endast de starka....