tisdag, mars 03, 2009

Håll grisdebatten levande, men inte svinen

Lördag kväll har just kommit till ro i min säng klockan har nästan passerat 23.00 och jag känner hur nära jag är att somna. Då plötsligt börjar mobilen väsnas och ett sms dunkar in i min mobil.
Far upp ur sängen täcken och kuddar flyger, hjärtat slår en frivolt står på golvet och när jag läser sms et så blir jag så där skit rädd, när jag är mitt vanliga curling tillstånd.

Den coola 16 åriga killen har skickat följande kl 22:57 ”Kan du ringa mig snabbt viktigt”

Jag ringer men det är upptaget, ringer igen men det är upptaget, vad sjutton har hänt nu, vad håller ungen på med, vem är skadad och varför är han inte hemma ännu.

Det är nu nästa sms kommer, jag är nu nästan redo att ringa vem som helst för att ta reda på hur många som är drabbade och nedslagna eller värre.

”Ring snabbt” nu har det gått 7 minuter sen det förra smset, kränger på mig kläderna uppe på pyjamasen, får kontakt med grabben i telefon, han låter helt galen och är skiträdd precis som jag är, hjärtat är nu uppe i typ 200 slag för fort. Jag hojtar vad gör du, vad har hänt i ett snubblande rasande tempo. Jag hör hur han flåsar fram ett svar, jag sitter i ett träd kom och hämta mig, jag säger var är du, Han säger i ett träd vid Stallarholmsvägen vid busshållsplatsen, varför då, han svarar det är asa mycket vildsvin här och jag ser dom ”jättenära” jag törs inte gå ned. Kom och hämta mig, säger att jag är på väg, samtidigt som jag ringer hans hem, och svärmor som bor 50 meter från mig tar sin bil och åker för att hämta den helt vettskrämda Coola 16 åriga sonen, som efter en liten stunds övertalning klättrar ned och samtidigt som jag hör att han för en massa oväsen för att skrämma grisarna på flykten.

Så för er som tror att man bara behöver nattvandra på stan för att hålla ordning på ungarna, där tar ni fel, svärmor och jag måste numera nattvandra när ungarna kommer hem med sista bussen, tyvärr så kan vi inte ha bössan med oss för den här veckan är grisarna på annans mark.

Om ni nu funderar på varför han skickade sms till mig, så är det för att den coola ungen och jag har tele2 och då är det gratis att skicka mellan tele2 till varandra.

Vill också tipsa om att följande artikel från dagens Strängnäs tidning.
Så här undviker du vildsvin i trädgården
Vildsvinen har blivit något av en plåga för invånarna i främst Mariefred. Här ger ordföranden i Strängnäs/Gripsholms jaktvårdskrets sina tips om hur man ska förhålla sig till djuren.
http://www.ekuriren.se/link.php?id=812577

4 kommentarer:

Ebbe sa...

Tycker verkligen din son att du bloggar om hans tillkortakommanden? Hade jag varit jämnåriga bekanta till honom skulle vi garvat oss halvt fördärvade och sett till att han aldrig skulle få glömma när han satt uppe i ett träd och var skraj för några grisar :-)

Tryck inte ner hans stukade ego ännu mer: Skriv om texten så att han inte går att identifiera med namn och bild!

Anonym sa...

Nu är det helt andra svin som hotar i Mariefred. Rektorn bekräftade idag i Strengnäs Tidning att en våldtäktsanmälan lämnats in till polisen. Våldtäkten ska ha skett utanför Mariefreds skola.
Uppmaningarna att inte låta barn gå ensamma till skola, vänner, träning mm verkar dock ha tagit skruv. I morse var det massor av folk runt skolan!

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Ebbe!

Han är inte ensam om att ha råkat ut för grisar, "Pelle" jägare fick springa från de annars så skygga svinen.

Tror nog att vår tuffa flicka på 18 oxå var nära på att flyga upp i ett träd vid Viggeby för några dagar sedan.
Själv så var jag nära på att krocka med en älg sist jag var i skogen, man kan nog säga att det var min sista stund.

Jag ringde min kära man och grät en skvätt eller tio, och svor på att jag aldrig mer skulle gå ut i skogen och plocka svamp..

Jag gillar grisar men det börjar bli lite för många, lite väl många.

Förut så såg man hare varje dag i massor, men nu är det vildsvin i massor.
När jag åkte mellan Mariefred och Stallarholmen så räknade jag till ett 40-tal efter vägen....levande.

Efter att jag mött grisarna på Hammarbovägen kan jag mycket väl förstå detta med att uppsöka närmsta träd.

Tycker själv att det var jag som var mycket pinsam, då jag trodde att grabben hade en hel rånarliga efter sig, eller en buss full av huliganer, och sen är det inte särskilt kul att se en 45 årig tant i pyjamas utan smink och fullt på det klara med att anfalla alla huliganer som klivit av med samma buss som grabben.Hello Bitte!

Nu får vi hjälpas åt att kolla de andra svinen.

//Cattis

Ebbe sa...

Om det är OK för din son och att hans öde bara förstärker nödvändigheten av att decimera grisarna så är det väl bara bra.