fredag, februari 06, 2009

En till anmälan till skolinspektionen

Skolinspektionen diarenr 41-2009:184

Vå är både missgynnade och missnöjda!
Hur länge ska våra barn i Mariefred och Stallarholmen behöva vänta på att få ta del av det pedagogiska uppdraget på förskolan.

Redan förra året så svarade bildningschefen att pengar skulle skjutas till för att höja personaltätheten.

Ännu har inget hänt.

Men så här tänker man från moderaterna om det som vi är så missnöjda över, vem löser vårt problem visa oss handlingskraft...

Maria von Beetzen
Ta bort strukturbidraget för extra långt öppethållande av förskolor ( 6 miljoner/ år). Det är felriktat och har inte lett till verkliga förbättringar. Justera istället elevpengen med en enkel kvotberäkning så att olikheter mellan förskolor vad gäller barnens vistelsetid rätas ut ( dessa olikheter har missgynnat Mariefred och Stallarholmens förskolor) Då används pengarna effektivt och hamnar där de gör god nytta.
http://mariavonbeetzen.se/blogg/

Och i Mariefred så byggs det men hur går det med att ge oss ändamålsenliga förskolor.

Så här säger Dag Bremberg Mariefredspartiet
Daghemsskandalen
I femton år har Mariefred haft uppenbar brist på förskolor, men ingen har tagit det politiska ansvaret att lösa den skandalösa situationen. Det har aldrig gjorts någon plan för att bygga bort den akuta bristen än mindre för att möta behoven hos de nyinflyttade
http://mariefredsnyheter.blogspot.com/

8 kommentarer:

Anonym sa...

Populismen frodas bland moderaterna.
Det är inte svårt att göra er föräldrar nöjda, bara att lova guld och gröna skogar så vinner de er röst.

Anonym sa...

Och det tror du du anonyme vän?. Verken jag eller Cattis the torch blir nöjda i första taget när det gäller politiska skrävlande ord. Alliansen idag gör för lite och är faktiskt lite fega som inte törs uttala sig eller göra något åt situationen i M-fred och S-holmen. Visst det är mycket att göra som styrande men detta med förskolorna är inte ett nytt problem som dykt upp utan har under lång tid växt fram pga kortsiktigt tänkande och alldeles för inriktade på snygga siffror i årsslutet. Den förra Alliansen med M i spetsen styrde det här skeppet rakt på grund och nuvarande allians lyckas inte äns försöka få loss skeppet.
Guld och gröna skogar kan de ha för sig själva och istället vara konstruktiva och göra något åt detta.

Anonym sa...

Nu är det ju så här FtF att de som leder kommunen har andra åtaganden än bara barn och dess föräldrar.
Tänk om de äldre var lika högljudda som ni, var skulle kommunens ekonomi hamna då ?

Har du och Cattis inte förstått att Strängnäs ekonomi står på ruinens brant, finns inga utrymmen för satsningar på ny förskolor.

Jag tror personligen ni får räkna med större barngrupper om ni bor i kommunens utkanter, det är väl ett pris ni är beredda att betala för att få bo i idyllen ?

Anonym sa...

Det är svårt, för samtidigt som det är så viktigt att barnen får en gynnsam miljö att utvecklas i så är ju trots allt de ekonomiska resurserna begränsade.
Kanske finns det klokare sätt att använda pengarna på, alternativ till stora förskolor.
Kanske är det oxå så att man får betala det priset för att bo i idyllen. Men jag kan inte riktigt förstå varför det är barnen som ska betala. Kanske måste man som förälder omprioritera, välja bort nya bilar, hus och utlandssemestrar under några år för att låta barnen slippa långa dagar i stora grupper. I alla fall om man har möjligheten. Politikerna har ett ansvar för barnen i samhället men som förälder måste man oxå ta sitt ansvar. Oftast hävdar man sina rättigheter men ibland måste man oxå fundera lite över sina skyldigheter. Vad kan, och BÖR, man som förälder göra för att
barnen ska få en lugn och trygg tillvaro? Är karriär och prylar verkligen så viktigt att man inte kan avstå under några få år för att få ner vistelsetiderna inom barnomsorgen? Sen finns det föräldrar som inte har möjligheter att omprioritera och där måste resurserna sättas in i första hand.

Anonym sa...

Hej Anonym!

Sossarna var oxå populära innan de kom till makten.
Det spelar kanske inte så stor roll bara några modiga vågar lösa den sne fördelning som drabbar barn till pendlarföräldrar.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Anonym!

Nu när vår kommun lockar till sig nya kommunbor så behöver deras barn just nya förskolor.

Kan och har man inga pengar för att lösa föräldrarnas efterfrågan på förskolor så får man helt enkelt sluta bygga tills det finnns pengar eller att man har möjlighet att erbjuda platser när de blir lediga för att familjer flyttar eller att ungarna gått vidare i utbildnings systemet

Det tar ganska många år innan det blir klirr i kassan, när våra nya skattepengar ger effekter tillbaka.

Så det kanske vore dax att sätta stopp för den enorma press som kommer av en lite för stark inflyttning eller så får man faktiskt se till att det blir permanenta lösningar för våra ungar.

Mariefred växer så det knakar och det finns fler saker som kommer att komma med tiden som skapar mycket större missnöje.

Parkeringsplatser!!!

Ha det bra //Cattis

Anonym sa...

Parkeringsplatser var det ja.... Det är vid vissa tidpunkter på dagen omöjligt att hitta parkering på stan nu under vintern. Sen under sommaren då turisterna kommer tar man dessutom bort nästan hälften av platserna på torget. Varför inte placera bänkarna längs med gågatan istället för på den lilla parkeringsyta som finns?

Cattis Zetterwall sa...

Tycker att bänkarna skulle göra sig bra längs med gågatan.
Du får skicka ett förslag till Mariefredskontoret eller skicka ett brev till våra politker i Mariefredsnämnden.
Sen kanske också en del platser vid gästhamnen försvinner till Husbilar och matgäster till den nya sjökrogen, vem vet hur det blir det finns ingen färdig skiss på hur det verkligen kommer att se ut eller vad det blir.
Men mindre platser blir det nog!
Ganska säkert!

//Cattis