måndag, februari 16, 2009

Het debatt

Det är väl snart inte någon som inte känner till i vilken riktning Strängnäs kommun tänker ta för att införa den "billiga skolmaten"
Det är nog så att vår kommun går tvärt emot vad många andra kommuner väljer att göra!
Är vår kommun så miljövänlig, är vår skolmat ekologiskt närodlad och lagad från grunden, eller är den fullproppad med en massa E tillsatser.
På vilket grunder kan man förmoda att detta är ett mål om ständiga förbättringar.
Tänk om och gör rätt från början!

2009-02-03
Het debatt om råden för skolmaten!
Många upprörda röster hörs om skolmatens kvalitet just nu. Äntligen diskuteras det även i de politiska leden hur måltiderna borde vara! Exempel på önskemål från föräldrar är mer närodlat, ekologiskt, lagat från grunden, fritt från onödiga tillsatser och mat serverad i en stressfri miljö. Skolmatens Vänner som är en del av Lantbrukarnas Riksförbund och har kämpat för bättre skolmat i många år välkomnar denna debatt. Skolmatens Vänner vill här ge några korta svar på vanliga frågor som kommer till oss.
http://www.skolmatensvanner.se/het_debatt_090203.php

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det nog dax att tänka om utifall det är dax att placera sin framtid i en annan kommun.
Man kan ju undra hur ekonomin ser ut året efter valet.
Är det dax att dra innan skeppet sjunker!

Anonym sa...

Håller med det blir allt svårare att hitta positiva saker som händer. Förut var det Mälardalens bästa skola men det blev ju inte nått av de och så nu skolmaten. Är detta verkligen mot ständiga förbättringar och ett bra miljöval och källsortera går det ju inte att göra på sina håll.

Cattis Zetterwall sa...

Hej!

Jag har själv mycket svårt att förstå utvecklingen i vår kommun, mer än att pengapåsen snart inte räcker alls till något som det blir något vettigt med.
Varken hållbart eller långsiktigt.
Ännu ingen ljusning!

Anonym sa...

Det kan väl inte vara så omöjligt för kommunen att ha vällagad, välsmakande mat inom barnomsorgen. Privata alternativ klarar det ju med sämre ekonomiska föutsättningar. Jag tror inte att det är innehållet i plånboken som inte är tillräckligt, tror att det är viljan att hitta bra lösningar som saknas. Är väl helt enkelt enklare med storkök.

Anna

Cattis Zetterwall sa...

Hej Anna!

Det är nog helt riktigt det du säger!
Lite mer flexiblelt tänkande och utanför boxen skulle nog inte slada någon i det långa loppet.
Jag tror inte att det blir bättre när storköksmaten är det alternativ som vi är på väg till. mer kostnader och hur länge skall maten vänta i behållaren innan den kommer till barnens förskolor...