tisdag, februari 03, 2009

Grassagården


Grassagården är en av få borgargårdar i Sverige som finns bevarad på sin ursprungsplats. Gårdens äldsta byggnad härstammar från tidigt 1600-tal.Familjen Grass drev under 1700-talet en krog på gården, därav namnet Grassagården. Under sommaren finns här ett trivsamt café där man kan njuta av nybryggt kaffe med hembakat bröd ute i den kringbyggda trädgården eller inne i den mysiga stugan. Vid olika tillfällen under sommaren bjuds även på musik- och teaterevenemang.
Förra veckan så åkte jag med en förskolegrupp till Grassagården.
Två presenter tog jag också med, två kärl från Kockums blå och vita serie från början på 1900-talet.
Idag så fick jag ett kort från Pia och Inger, dom skriver så här. Tusen tack för din gåva av Kockums kärl. Hinken har vi provmjölkat i och mjöltråget står på hyllan i köket.
Hälsningar från Grassagården.
Tack själva för en trevlig dag och för att våra barngrupper får komma till er!
Vad gjorde vi på Grassagården
Vad är tidsresan? Tidsresorna i Grassagården är en kommunövergripande ”Tidsreseverksamhet”, en social träning via rollspel med ett historiskt perspektiv.Pia Lenander och Inger Nordebrink håller i verksamheten på Grassagården. De dramatiserade programmen vänder sig till alla förskolebarn, särskola, internationella klasser och särvux i Strängnäs. http://www.strangnas.se/Kultur--bibliotek/Grassagarden/Tidsresan/kommun.

Inga kommentarer: