söndag, mars 22, 2009

Nedräkningen har börjat

Strängnäs kommun
Mälardalens dynamiska verklighet slår hårt mot våra barn!
Det kommer att drabba våra barn!
Inom en mycket snar framtid vet vi hur det blir och det kommer att vara så under flera år.
Detta är bara början.

Hur hårt det slår mot våra barn avgörs på BUN nu på onsdag.
Hur hårt blir fallet
Hur agerar vi föräldrar, ska vi bara sitta och se på eller ska vi agera.

Vi väntar på svar från Skolinspektionen..
Hur kommer framtiden vara för våra barn, vad ska man tänka..eller ska man låta bli.
Vad kan vi föräldrar göra?

Just nu är det en blogg som jag vill hänvisa till
Maria von Beetzen (m)
http://mariavonbeetzen.se/blogg/?p=1235

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur ska detta sluta, finns det någon kommun som kommer att fixa kraven om läroplan och skollag.
Vart ska man flytta för att få en skola som är bra för mitt barns framtid

Anonym sa...

Blås med lampan på onsdag.

Ta i!!! Här kommer lite bränsle från mig.
Är på semester så jag kan inte komma..

Anonym sa...

Hur ska detta sluta för våra barn.

Var finns framtiden.

Cattis Zetterwall sa...

Hej!

Läget är just nu värre än innan vi startade vår insamling inför en folkomröstning, och tyvärr ser det inte ut att sluta ännu.
Det klommer drabba våra barn hårt och brutalt, även ute i landet ser det inte bättre ut, vi måste nu börja påverka på ett annat plan, över hela landet och inte bara i vissa delar av landet som vi gjort hittills.
Vi får fundera på hur vi ska göra.

//Cattis

Anonym sa...

Förlåt mig!

Men är det nu någon som kan tänka sig att visa lite förståelse för den brådska som låg bakom det första försöket till lokalutredning?

Det må ha funnits inslag i dess tillblivelse som inte var önskvärda eller ens tillrådliga, men syftet som den dåvarande alliansen ENIGT stod bakom (tills somliga kände sig alltför trampade på tårna och vände sig österut) var trots allt att snabbt minska det underskott som vi redan då såg som ett alarmerande hot mot vår skolsituation. T.o.m. utan den senare finanskrisen.

Sedan dess vet vi alla vad som hänt. Den nya tuttifruttialliansen har segdragit lokalutredningen och dessutom delat ut 10 ofinansierade miljoner till Barn- & Utbildningsnämnden (som man nu till största delen tvingas ta tillbaka). Det har kostat kommunens skolbarn ytterligare ett helt års onödiga lokalhyror OVANPÅ finanskrisens följder.

Är det någon som trots allt förstår att om kommunen gjort som fullmäktige beslutade, nämligen utrett frågan om ett samägande med någon annan av KVV (Kraftvärmeverket) så att kommunens skuldbörda kunde ha avlastats och detta också fullföljts, så hade situationen idag varit oerhört mycket mindre svart.

Att kommunen idag har ofattbara 2.550.000.000 kronor i skuld mot "bara" knappt 1,8 miljarder för två år sedan är förödande för oss alla.

I det läget kommunen nu befinner sig, tror jag inte någon kan ens tänka tanken att väcka något slags krav - annat än på nuvarande majoritetens avgång.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Mats!

Just nu är det en riktig rysare, det är knappt man vågar läsa tidningar eller bloggar, men det är bra att det kommer fram hur det är med pengaflödet som en enorm vårflod som rinner iväg i en rasande takt.
Och det gör ont i knoppen och kroppen denna vår...

Var just inne och försökte hitta själva förslaget till beslut inför BUN den 25/3, men det finns ännu inget som är offenligt. Har nu skickat en mejl där jag begär ut handlingarna för dom borde ju vara offentliga, det är ju inte så mycket tid kvar innan det skall fattas beslut om justeringen av elevpengen.

Frågan är hur det går de kommande två åren.
Vill gärna se en mer långsiktig planering och förvaltning av de skattepengar jag och mina vänner betalar in varje år. Hur mycket kan man skära i tårtan innan den helt tar slut.

//Båslampan som eldar på med rött bränsle!