söndag, januari 11, 2009

Motförslag kan bli en vinnare

Den politiska oppositionen i Strängnäs, Moderaterna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Strängnäspartiet har enats om ett motförslag till majoritetens förslag angående skollokalsfrågorna i kommunen.
http://www.sr.se/sormland/nyheter/artikel.asp?artikel=2558987

13 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Du har rätt; motförslag kan bli vinnare! Om man lyssnar på folket som bor i Strängnäs, så blir nog oppositionens förslag en vinnare. Vi får hoppas det för alla små barns skull.

MVH Margit

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Margit!

Kan nu knappt vänta tills jag får läsa ett motförslag som kan bli en vinnare.

Spänning spänning

Ha det gott

//Cattis

Anonym sa...

Hej !

Har länge förundrats över att du kallar dig politiskt obunden.

Inga förslag som kommer från majoriteten får ditt gillande vad jag kan se.

Varför inte kalla dig obunden Moderat ?

Patrik M, obunden Socialdemokrat

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Patrik!

Patrik du har inte kommenterat här förut.

Jo det är en hel del som jag verkligen gillar.

Mycket bra tex i Mariefred.
Gästhamnen, den snygga rondellen i Läggesta, Våra nya snygga dagis avdelningar.

I Strängnäs är det en helt utmärkt lekpark, vi har fått möjlighet att återvinna plastförpackningar i Slottsbrinken i Mariefred. Att kommunens hemsida blir bättre och bättre.
I vår så skal det bli ett stor möte i Strängnäs där man ska mötas för att prata om framtidens Strängnäs, Jens Persson är mycket drivande i den frågan. Ingrid F (S) drog igång en inventering av alla lekparker i Mariefred så att dom rustas upp, driver frågan om gång/c vägar mellan Mariefred och Stallarholmen. Och en från centerpartiet driver frågan om nya Ip i Mariefred väldigt bra. Sedan har aktivum fått möjlighet att ta över sitt hus. Jag skulle kunna räkna upp många fler bra saker som varje parti står för, men eftersom jag fortfarande har svårt att kalla mig det ena och det andra men jag har aldrig röstat på moderaterna.
Vet du att jag gillar väldigt mycket från alla partier även från vänstern. Sedan februari förra året valde jag att kämpa för barnfrågor och det som styr mitt tänk är barnkonventioner och barns bästa, det jag framhåller är att vi tänkte välja Tosteröskolan men det är inte så kul om dom skulle flytta in i Karinslund just när man valt den lilla skolan som inte har så många klasser och att den sedan är på en helt makalös plats gör att jag blir ledsen vi tror att det hade varit bra utifrån de behov vi ser skulle gynna vår familj.

Har kontaktat Gripskolan för att se om det kan vara ett annat alternativ om nu inte Tosteröskolan finns kvar.
Kan också säga att fler politiska partier har frågat om det inte är dax att jag går med.
Jag har åsikter och dom är från höger till vänster, och från vänster till höger lite beroende på vad det handlar om att vara politisk obunden är för mig ett sätt att vara där jag anser att samsyn för vad som är barns bästa där barnkonsekvensanalyser skall genomsyra tänkandet i alla beslut som rör barn. och då är partitillhörighet inte det som kommer i första hand.
Tror säker att jag kommer vara jobbig och obekväm ett bra tag till, men eftersom jag är envis så ska nog det gå bra.

Sen när det dyker upp frågor så är det klart att du kanske tycker att jag är moderat men det är ju du som gör den tolkningen av vad jag har för tillhörighet, men för mig är inte färgen viktigt utan det är vad besluten leder till som är det jag tar ställning för eller emot.
Jag har också åsikter om återvinningstationer.
Ett ex återvinningstationer är väldigt bra om dom redan inför ett beslut om att bebygga ett område finns med redan på detaljkartan, att i efterhand klämma in en återvinningsstation gör att många överklagar och anser att det förfular eller skymmer eller något som inte är bra, vilket parti är jag då.

Det finns nog många saker som man kan tolka som det ena eller det andra, men efter att jag läst allas partiprogram så skiljer det inte så mycket mellan de olika partierna tycker jag.

För mig är det viktigt att inte vara tyst och jag har varit på läktaren i två olka majoriteter och varit på nästan alla KF under ett år och nästan alla Mariefreds nämndens möten och nästan alla BUN möten och fortfarande är det orimligt stora barngrupper på förskolan och det blir mindre med lärare per elev i skolan. Så därför fortsätter jag att vara jobbig, jag behöver inte gilla något förslag men det finns flera frågor som går framåt bla så vårt förslag om barnkonsekvensanalyser inför beslut som rör barn anser jag vara ett framsteg trots att jag inte är politiker.
Sen är det upp till dig att undra och fundera på. Men hursom haver tröttnade jag på att vara tyst och eftersom jag bor i Strängnäs kommun är det där jag vill förändra en del och jag struntar i vilken färg eller parti som styr bara det blir bättre för barn och unga.

Tills det blir mindra barngrupper med en bra personaltäthet tänker jag hålla på och vara jobbig.
Kommentera gärna med det viktigaste är just barnperspektivet.
Och jag trodde faktiskt att skollokalsutredningen berodde på att vi skulle spara och anpassa kostym en och inte låna mer pengar. Och hur ska man kunna välja skola nu i februari när förutsättningarna inte ännu är beslutade.

Vill också veta vilka frågor som du driver som obunden s och vad du tänker om skolorna och vad som du anser vara barns bästa, fast jag vet ju inte ens om du bor i Strängnäs, eller du kanske driver viktiga frågor i någon annan kommun.

//Cattis

Mats Werner sa...

Min gode Patrik!

Jag kan intyga at Cattis var ett angenämt "pain in the ass" redan mot den gamla fempartialliansen! Så hon fördelar sina blåslampestrålar oavsett ministär.

MATS WERNER

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Mats!

Tack Mats du kan verkligen vara till hjälp.

Det är så himla bra det du säger det är liksom jag i ett nötskal.

Tack och gonatt

//Cattis

Dag Bremberg sa...

Cattis, du har givetvis rätt i att en engagerad människa måste få ha åsikter som inte alltid stämmer med endast ett parti, utan ibland sammanfaller med olika partier.
Det konstiga är att man i vissa av de gamla rikspartierna så ofta låter partipiskorna vina, särskilt när de ingår i en majoritetspakt. Det behövs större utrymme för de folkvalda att få agera efter eget huvud, särskilt nu när vi har personval.
Sen håller jag helt med dig om att av alla hundratals politiska frågor i vår kommun så är den viktigaste att vi börjar arbeta med konkreta förbättringar för barnen, dvs högre personaltäthet och mindre grupper inom förskola/skola.
Barnperspektivet måste börja gälla på riktigt!

Anonym sa...

Hej Cattis !

Bara provocerar dig, ville se vad du går för.

Du övertygar mig inte om att du är opolitisk, vem kan vara det 2009.

Alla människor har någon slags grundideologi som lyser igenom när det bränner till i debatten.

Jag bor inte i Strängnäs(som tur är med tanke på er ekonomi), är bara en allmänpolitiskt provokatör, en trött gråsosse, eller som Margit Urtegård säger, "han är en person ute efter att bråka".

Lovar att inte bråka med dig. :-)

Mvh Patrik

Anonym sa...

politisk obunden det är en extrem form av en kappvändande folkpartist som inte vill vara med att ta ansvar......

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Dag!

Det är bra håller med dig om att det är på tiden att man jobbar aktivt för barn och unga, jag hoppas att vi får se mycket konkreta åtgärder under de kommande åren ser det som ett väldigt långsiktigt tänkande som inte skall vara något som blåser upp som valfläsk i valtider.

Men eftersom läget är som det är i Mariefred och Stallarholmen fortsätter vi att vara obekväma, hur mycket vi kommer att jobba med denna fråga beror på vilka grepp som tas för att reda upp i utmarkerna.

Mycket bra att Mariefredspartiet visar vägen i dennna för oss mycket viktiga fråga.

Hoppas att det snart blir bättre.

//Cattis

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hej Patrik!

Det viktiga för mig är Barnkonsekvensanalyser skall finnas med inför alla beslut som rör barn.

Att samtliga politiker i alla partier tar ett grepp om våra barn och unga så att barnkonventionen efterlevs så långt det är möjligt.

Att barns bästa skall beaktas och vara en bas i all kommunal verksamhet som rör barn.

Jag vill att barn och unga skall vara så trygga som det bara går och att man skall känna att det är kul att vara på förskolan eller att gå till skolan.

Att våra vägar är anpassade efter barnen och inte efter bilarna. Att man kan ta sig till och från skolan utan att utsättas för onödiga faror eller risker i trafiken.

Varför jag bryr mig nu och inte sen är för att livet inte går i repris.
(hoppas jag)
Jag gör ivarjefall ett försök att tala om vad jag vill för barns bästa.

Och jag tror på människor lika värde, sen är det upp till var och en att förvalta det efter bästa förmåga. Och att man alltid är 100 % ansvarig för sina handlingar.
(hoppas jag)

//Cattis

Freddy the fighter sa...

JAg tror man kan vara politiskt obunden ett tag. Men till slut blir det en grundideologisk ställningstagande. Jag har valt och för mig känns det naturligt efter min erfarenhet och kunskap att värna om barnen, de äldre och de mest utsatta i samhället. Rakt emot vad den borgeliga politiken styr åt. Sen kan man ALDRIG tycka som ett parti i alla frågor. Ett exempel även om litet är att S är emot Dagmammor vilket jag inte är. Det är ett ypperligt sätt för många barn och alltid varit mycket nöjd med vår dagmamma Kikki som är en superdagmamma.

Cattis Hellmark-Eriksson sa...

Hello Fighter Freddy!

Givetvis är det så himla svårt att förhålla sig till sin linje att vara obunden, men jag försöker ta ett litet steg i taget, vem vet så kanske jag blir tvungen att kliva ur garderoben.

Har däremot alltid röstat och det är viktigt att man gör.

Men jag får allt svårare att se några större skillnader i vår kommuns valfläsk.
Men jag fortsätter som jag gör för det är ok för mig och det är mitt val.

Jag kan däremot säga att jag lyssnar och läser mycket av vad som sägs och skrivs i tidningar och på bloggar.
Och jag måste säga att att det är ett rent nöje att följa politiken på nära håll.
Och snart har jag tjatat och varit jobbig ett helt år.

Helt ärligt Freddy så vill inget parti barns värsta får man hoppas.

Och ingen vill nog att våra äldre och allt äldre ska få ett ovärdigt liv.

Man har bara lite olika vägar att komma dit på.

Nej har ännu inte sett att något parti tagit klivet fram och visat att barna kommer först.
Varken personalkläder eller högre löner kan minska på barngruppens storlek. Vilket verkligen vore för barns bästa.

Cattis the Lizard