måndag, december 29, 2008

Det är glapp mellan mål och budgeterade anslag

Detta kunde man läsa på www.sr.se
11:44 torsdag 25 december 2008
Anmärkningsvärt om politiker ej svarar
När kommunens revisorer i Strängnäs med hjälp av ett utomstående revisionsföretag skulle granska kommunens verksamhet så gick det ut en enkät till de 15 ordförandena och vice ordförandena i de kommunala nämnderna. Men bara 13 svarade, och det är anmärkningsvärt, säger kommunrevisorerna i sin rapport.
I rapporten framgår vidare att det är stor skillnad då det gäller den ekonomiska styrningen i respektive nämnd, och resultatet i enkäten är sämst för Barn- och utbildningsnämnden, samt Teknik- och fritidsnämnden.
I de båda nämnderna finns enligt rapporten även glapp mellan mål och budgeterade anslag.
http://www.sr.se/sormland/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=202&Max=2008-12-26&Min=2001-04-20&PeriodStart=2008-12-26&Period=2&Artikel=2531491

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att påpeka att den under tidigare ordförande underskottsskenande Socialnämnden under Hélène Brodin Rheindorfs ordförandeskap styrdes upp på alla områden. Socialchefen som tidigare administrerat underskotten, följde upp på ett föredömligt sätt och visar idag ett högst tillfredsställande resultat på de flesta områden.
Att så är fallet kan således inte Herr Tjernström gärna ta åt sig äran av.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Mats!

Nu får vi se hur det blir för våra barn under 2009.

Ha det gott //Cattis

Anonym sa...

Spelar det någon roll vem som kan ta åt sig äran för vad när det gäller våra barn? Är inte huvudsaken att det blir bra för småttingarna.

Cattis Zetterwall sa...

För mig är det viktigast att det blir bra för barnen mycket snart, det kan inte bli för tidigt, sen är det inte så viktigt vem eller vilket parti som fixar till det hela, utan att någon tar klivet fram och löser problemet som drabbar våra barn på ett negativt sätt både nu och på lång sikt