onsdag, december 10, 2008

Skolmaten och skolmaten

Skolmaten tycks bli ett viktigt ämne att fundera över.
Det tycks som om man blir alltmer medveten om att det finns saker att göra, man måste se om sitt intag av mat, framför allt tänka vad är det jag stoppar i mig, vilken mat får våra barn i sig på förskolorna och i skolan, är det gott nog, vill vi tycka till om detta!

Här kommer lite från livsmedelsverkets hemsida.

Certifiera skolmaten via Livsmedelsverkets webbplats
Pressmeddelande 2008-11-10
MVG eller IG? Nu blir det möjligt att betygsätta skolmaten på Livsmedelsverkets webbplats. Får skolmåltiderna högsta betyg erbjuds dessutom en certifiering av intresseorganisationen Skolmatens Vänner. - Det är jätteviktigt att skolmaten är bra, nu hoppas vi att många elever och personal tar chansen och testar hur deras skola lever upp till våra råd för bra mat i skola och förskola, säger Åsa Brugård Konde, nutritionist, vid Livsmedelsverket.

http://www.slv.se/templates/SLV_NewsPage.aspx?id=22253&epslanguage=SV

Nötkött över gränsvärdet kan nu spåras
Pressmeddelande 2008-12-10
EU-kommissionen har i dag haft ett möte med Europas chefsveterinärer (CVO). Kommissionens slutsatser efter mötet är att allt irländskt griskött och alla produkter som innehåller mer än 20 procent griskött och som producerats mellan 1 september och 6 december ska tas bort från marknaden och förstöras. Produkter som efter provtagning visat sig ligga under gränsvärdet för dioxin kan tas in på marknaden igen.
http://www.slv.se/templates/SLV_NewsPage.aspx?id=22458&epslanguage=SV

Livsmedelsverket har via EU:s varningssystem fått information om att de här företagen tagit in irländskt griskött till Sverige

Alf Johanssons charkuteri AB
Björk & Magnusson
FDC Fiskgrossist AB
Gelita
Nordströms Lax och Räkor AB
Skånestyckarna

De här företagen har hört av sig till Livsmedelsverket och uppgett att de tagit in eller använt irländskt griskött i Sverige

Atria Lätta Måltider, Norrköping
Dafgårds
Findus
Servera
Subway

Den här listan uppdateras kontinuerligt av Livsmedelsverket, så det är bäst att kolla av den, för oss som gillar att stoppa i oss bra mat.

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=22433&epslanguage=SV

Inga kommentarer: