lördag, december 06, 2008

Ständiga förbättringar?

Jens Persson som är politiskt ansvarig för personalfrågor tycker det är bra med omsättning av personal inom kommunen. Det förklarar situationen med den strida ström av avhopp/petningar bland cheferna inom Samhällsbyggnadskontoret.
”Det är sunt att det inte är samma människor som sitter i chefsställning år efter år.” säger han i dagens EK/ST.
Redan idag tillämpar man tidsbegränsade chefsförordnanden, så det kan ju inte vara något stort bekymmer, problemet är snarare att personal flyr från kommunen.
Nog borde väl karl’n ha så mycket självkritik att han ser det motsägelsefulla i den personalpolitik han företräder och de målsättningar man satt upp i majoritetens programförklaring.

”Tydligt politiskt ledarskap” och ” Kommunen ska vara en attraktiv arbetsplats”

Visserligen månar han om att Sevab ska få arbetsro och inte besväras av några utredningar, så till den grad att han vill riva upp beslut därom i KF. Men egna, dvs ännu inte bolagiserade verksamheter visas inte samma hänsyn. Park & Gatuenheten t.ex har under de sista 4,5 åren (bortsett från period på 3 mån under våren 2007) varit under ständig konsultutredning och omorganisation. Där är det ingen som värnar om arbetsro trots fagra löften från den nytillträdda majoriteten i våras.

Park & Gatuenheten ska nu riggas för att möta en konkurrensutsättning säger Jens Persson i en artikel tidigare under veckan, samtidigt som enheten tilldelas en investeringsbudget på 1,9 milj kronor. Man kommer osökt att tänka på pojken som säger till handlar´n att han vill ha för 10 öre frukt, - men inte för många meloner tack!

Vidare i dagens tidning säger Persson ”När det gäller personalfrågor är vi inte nummer ett på alla plan idag. Men vi ska vara nummer ett i framtiden.”
Då är det dags att börja arbeta för det nu, och ett tydligt politiskt ledarskap vore nog lämplig början på det arbetet.

Inga kommentarer: