måndag, december 15, 2008

Kommunfullmäktige 2008-12-15

På dagens Kommunfullmäktige ställde vi två frågor som vi anser vara av största betydelse för våra barn i förskolan i Stallarholmen och i Mariefred.
Frågorna speglar också för hur det kommer att vara ute i verksamheterna, då vi ännu inte sett nåra förändringar så kvarstår vår oro som nu har blivit ett faktum.

Med anledningen av debatten om öppenhet ber vi er som känner er manade att ge just er syn på verklighetens förskola i Strängnäs kommun.
Det går bra att kommentera öppet eller om man vill så får man vara anonym, vilket gör det möjligt för alla att svara om man nu vill detta!


Av yttrandet till skolinspektionen anger Frank Stoor att pengarna kommer i huvudsak att användas för att höja personaltätheten i förskolan.

Följande fråga ställdes till Lotta Grönblad (s) ordförande i barn och utbildningsnämnden.

Har bildningschefen lämnat felaktiga svar om redovisning av åtgärder till skolinspektionen som svar på min anmälan
Dnr 51-2008:929 2008-08-19

Samma fråga ställdes till Kommunalrådet och Mariefredsnämndens ordförande Björn Lind (fp)

Följande fråga ställdes till oppositionsrådet Maria von Beetzen (m)

Kommunfullmäktige har beslutat att inför varje beslut som rör barn, ha en barnkonsekvensanalys enligt barnombudsmannens modell.

Fattar ni ikväll beslut om mål och budget för 2009 med en barnkonsekvensanalys som grund, och var hittar jag den då i detta material.


2 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Hej!
Jag fick ju inte svara, pga att KF-ordföranden är mycket formell.
Men jag anser, som jag sa under den beslutspunkten, att det är oseriöst att fatta beslut utan barnkonsekvensanalys och utan ens en beräkning av hur personaltätheten påverkas.
Vi i mfp valde att inte delta i beslutet.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Dag!

Det är nu med största oro som vi nu får se hur våra barns vardag kommer att se ut nästa år.

Det är mycket olyckligt att man ännu inte vill se utifall årets budget gjort att konsekvensanalysen inför förra årets budget inte längre är ett faktum.

För oss är det ivarjefall lika illa, då vi inte ser att det blivit bättre. varken med förra årets budget eller årets eller strukturbidragen.

Jag kan förstå att ni inte valde att delta i beslutet.

Så det vi får nuär nog samma effekt som Stallarholmen har brottats med i ett år.

Sorgligt

Ha en bra helg//Cattis